När jag flyttade in i en hyreslägenhet i Åbo för läääänge sen fanns det en spegel på väggen. Konstigt nog fanns den inte där när jag flyttat ut smiley Jag tyckte den var praktiskt o helt okej i utseendet så den fick flytta med mig. Den spegeln har nu då hängt med i över 15 år och jag är rätt trött på den. Den är fortfarande helt okej, men omodern o gammal hos mig.
Redan för några år sen planerade jag köpa en stor spegel till hallen. Jag tittade längtansfullt på stora speglar med guldram på IKEA men kom mig aldrig för att köpa nån. Jag hade aldrig några mått och att köpa på vinst och förlust ville jag inte. Nu i förra veckan hade jag ärende å jobbets vägnar till ena billighetsvaruhuset i stan och då snubblade jag nästan bokstavligen över den här spegeln. Den stod på golvet och den är stor. Jag beundrade den en stund och funderade om den kanske är för stor. Nej, jag SKA ha den, tänkte jag. Så några dagar senare stack jag mig in i varuhuset och köpte spegeln. Utan att ha mätt spegeln, utan att ha mätt väggen. Mitt ögonmått påstod att det skulle bli bra, och det blev det ju! Nu är jag så glad och nöjd, och det är gubben med! Det var den här spegeln som jag skulle ha helt enkelt.