Eftersom jag studerar teologi vid CLL på sidan av jobbet blir det en hel del bläddrande och läsande i Bbeln. Jag har vår vigselbibel men på nåt sätt har den inte känts rätt i studierna. Inte för att det är nåt fel med den eller nåt konstigt, men den har så sjuttons tunna blad! Den är för fin. Den är en bibel man läser julevangeliet ut på julafton – typ. Jag kände att jag behövde en robustare bibel. När jag började med kursen jag nu läser, Gamla testamentets exegetik lånade jag en bibel från jobbet. Den kändes bra. Det var en blå Bibel 2000 med tjockare blad än min vigselbibel. Inte hade den guldkant på bladen heller så den kändes mera vardaglig. Dessutom har den bra tillägg och förklaringar. Men den var till låns. Så jag funderade på var jag skulle kunna köpa mig en studiebibel. Akademen? På nätet? Jag sökte lite på nätet men kände att jag ville känna boken i min hand innan jag köpte den. Med det blev det liggande.
Förra veckan stack jag mig in på Missionsboden och spanade runt lite bland alla grunkor, kläder och diverse möjliga fynd. Där, i en bokhylla, hittade jag min bibel! Det är en vinröd Bibel 2000 i samma kvalitet som den lånade blå. Härligt! Perfekt! Den kostade mig 20 cent! Futtiga 20 cent! Det är ju ett skrattretande pris, men alldeles sant. Så, nu har jag en egen bibel att studera, strecka under i, vika hundöron i och hitta sanningar i! Jag är riktigt nöjd. Så nu kan jag fortsätta studera och sucka över tenter och deadlines för inlämningsuppgifter…