Jag älskar tulpaner! Den här årstiden finns det en uppsjö av tulpaner i butiken och de kostar nästan ingenting. Jag är fascinerad av tulpaner för att jag tycker att de är så otroligt vackra ändå från att de är knoppar tills kronbladen har fallit av och ligger runt vasen. Det spelar ingen roll för mig att de blir gamla och blommar ut, de är lika vackra ändå. Just nu har jag en stor vas med blekgula, dubbla tulpaner på köksbordet. De är några dagar gamla, de har slagit ut och börjar sakteligen bli torra i kronbladskanterna. Jag kan inte påminna mig att jag skulle ha sett den här färgens tulpaner tidigare men de är ljuvliga. De ser ut som en blandning av silkespapper och satin. Just det att de är dubbla gör dem vackra som balklänningar.

Det är inte heller så väldigt länge innan tulpanerna i trädgården börjar sticka upp ur jorden. Jag har satt nya lökar varje år så det blir bara fler och fler som överraskar mig. Jag kommer ju inte ihåg var jag har planterat dem, eller vilken sort det var jag satte i vilket blomland. Det är roligt att gå på upptäcktsfärd i trädgården och hitta nya tulpaner varje vår!