Från denna luggslitna gamla trotjänare skulle det bli en köksö.

Jag har fixat och donat och ännu är det inte 100% färdigt men nästan. Det ser färdigt ut i alla fall.

Jag slipade fronten och målade den vit. Jag spikade vitmålad pärlspont runt om och skrivade hjul under. Problemet var att hela köksön kippar när man öppnar lådan. Nu är lådan tom och ändå kippar det framåt, tänk hur mycket det kippar när lådan är full med ved! Så problemet löses med ballast. Inuti på baksidan står en stenskiva och under ska en betongskiva skrivas fast. Ingendera syns i slutändan. Betonskivan är införskaffad men av fel mått så jag måste få den kapad och där ber jag vackert att gubben ska hjälpa mig. Få se när vi hinner med det.

Till toppyta köpte jag en måttsågad limmad träskiva av ask som jag oljade in med vallmoolja (!). En fin burk som kostade skjortan, så det måste ju vara bra. Jag funderade en liten stund varför jag inte kunde olja med paraffinoljan jag hade hemma men eftersom den här oljan var så dyr och fin så tog jag den. (Vaddå, logiskt tänkande??) Skivan blev så fin av 3 varv olja att jag nu har svårt att ställa någonting på köksön av rädsla för att det ska bli märken på ytan. Där ska jag baka har jag bestämt. Härlig yta att knåda bulla degen på!

Så, här kommer nu då bilderna på hur den nästan färdiga köksön ser ut.
Jag tycker att den är fin och det är det viktigaste. smiley