Eftersom vi eldar med ved gäller det ju att få fyr på veden. Det går ju bra med tidningar och diverse uppfinningar men det jag gillar allra bäst är ‘törv’. Törv är trä som är fullt med kåda. Ett träd som blir skadat skyddar sig genom att bilda extra mycket kåda på det skadade partiet och trämassar blir impregnerad med kåda. Det här träet är väldigt lätt tänt och brinner länge, perfekt tände alltså. Nu har jag inte törv på lager så jag kom på att jag kanske kunde göra ett surrogat. Jag lade stickor i en gryta med stearin och paraffin och lät dem dra en stund. Sen tog jag upp dem och lät dem torka. När de var torra lade jag dem i en avlagd kattmatslåda i väntan på användning.Nu blir det spännande att se om jag grejat på i onödan eller om pinnarna är bra tände. Pinnarna är spill från mitt köksö-projekt och stearin-paraffinmassan är gamla ljus jag smälte ner. Återanvändning för hela slanten alltså!

Mera om köksön kommer det snart, det artar sig ska ni veta!