Idag tog jag mig ledigt från allt och drog iväg till Pargas för att inspektera Gamla Malmens julmarknad och träffa min goda vän L som jag träffat allt för sällan på sistone. En ordentlig pratstund hann vi med över en kopp varmt med marknadsfyndade tilltugg. Det finns människor som det är så enkelt att umgås med, människor man inte behöver föreställa sig för eller städa huset för eller bulla upp för. Människor man kan njuta av livet med! Tack L för idag!Det var en strålande vacker dag med gnistrande snö, strålande sol och passligt bitande kyla. Men jestas så mycket folk! Jag råkade ju komma strax efter att marknaden öppnat och då är det alltid som mest folk. Två år har jag sålt julgodis där men nu har jag de senaste åren struntat i det för jag har inte haft tid med en så stor produktion som det skulle kräva. Jag nöjer mig med Nagus eget julspektakel + beställningskunderna. Roligt var det i alla fall att ta sig en runda på marknaden och spana in alla försäljare. De enda godisförsäljarna jag hittade var en bekant som sålde syndigt goda rostade mandlar och så två försäljare av meterlakrits… Tjohej, pargasborna får pynta sitt julbord med lakrits!Nog fanns det ju mycket annat än lakrits, vackra prydnader, härliga handarbeten, förföriska bakverk, fantastiska pepparkakshus och lockande matvaror. Lokalt producerat för det mesta. Otroligt vad allt folk kan fixa till! Nu är det bara att följa exemplen och ha allt klart till nästa lördags julspektakel…

PS. Vill du kolla min godismeny ska du klicka dig vidare HÄR!