Jag måste erkänna att just idag har jag godis upp i halsen. Kanske inte helt bokstavligt för jag har inte ätit så många godisar utan mera så att jag är trött på godisarna jag gör till försäljning. Jag har hittills gjort 1500 st och ännu är si sådär 500 st ogjorda men planerade. Urk! För mycket av det goda liksom…
För det mesta tycker jag att det är roligt, annars skulle jag ha lagt av
för länge sen, men nu känner jag att det skulle vara skönt att strunta i
alltihopa och bara lata mig fram till jul. Men sen när julspektaklet
kommer och jag får sälja bort hela lagret så är jag ju nog glad och
nöjd – liksom mina kunder. Skulle inte folk puffa på mig skulle jag lägga av. Jag hade planer på att låta bli i fjol men då hade jag redan ingredienserna hemma. Jag hade planer på att lägga av i år men då sa nån att det inte blir jul utan mina godisar så jag föll till föga. Jag har planer på att lägga av i nästa år men få se vilken ursäkt jag har för att fortsätta då.
Det här är mitt lager av choklad och nougat inför starten av godisfabriken. Mmm, tänker nån, så mycket choklad – hur kan du låta bli att äta upp den? Enkelt. För mig är det här inte choklad. Det är en godisingrediens och ingredienser äter man ju inte. Dessutom är de importerade från vårt västra grannland men mycken möda och stort besvär så då kan man ju absolut inte äta upp det!
Det är nu mitt femte år som godistillverkare och försäljare! Tänk vad fort jag fått mig en trogen kundkrets som inte kan tänka sig att bli utan handgjorda julkonfekter! Jag är lyckligt lottad jag! Tack!