Jag har tänkt på bloggen men tydligen är inte tankekraften vad den borde vara eftersom det inte blivit nåt inlägg för det. Nåja, ibland rusar livet på och man hinner inte riktigt med. Och jag har inte riktigt vetat vad jag ska skriva om…
Jag skulle kunna skriva om färjköer och förkörsrätter men jag blir bara så trött och arg. Jag skulle kunna skriva om kattungarna men det är roligare att leka med dem än skriva om dem. Jag skulle kunna skriva om mina tudier som känns tröga men det är deprimerande. Jag skulle kunna skriva om väder och vind men alla kan se ut o tänka själv. Jag sku kunna skriva om ingenting men det skulle ju jag vara ganska tråkig.

Så jag skriver om min karriär som begravningssångare. Förra söndagen sjöng jag på en begravning och idag sjöng jag på en begravning. Det känns fint att få sjunga fast det är ju lite sorgligt att det är begravningar. Båda begravningarna har gällt människor jag känner, både den avlidna och de sörjande men ändå har det inte varit något problem att få rösten att hålla och kunna sjunga. Det känns lite otroligt men man måste bara distansiera sig och hålla huvudet kallt. Förra söndagen sjöng jag Så skön är vår jord av Kari Rydman i kyrkan och Där som rosor aldrig dör på minnesstunden. Idag sjöng jag Dagen är nära i kyrkan och Så skön är vår jord på minnesstunden. Jag bandade i kyrkan så klicka här så kommer du till YouTube och kan höra mig sjunga.

Det är så roligt att få sjunga. Jag borde ta sånglektioner igen för att underhålla rösten och tekniken men jag vet inte när jag ska ta mig tid till det. Kanske det blir i höst. Jag brukar “stjäla” mig till lite sångstunder när jag städar församlingshemmet eller kyrkan. Det går bra att moppa golv och sjunga tillika. Då får man upp flåset på samma gång och tränar att få luften att räcka till lääänge. En gång fick ungdomsledarn hicka när jag städade o sjöng för han trodde att han missat nån bokning och att det var nån körövning på gång. Stackarn. Så kanske jag borde kolla närliggande rum innan jag sätter igång o “hojlar” så att jag inte stör nån…

Förresten kan jag meddela att vår låtsasdotter Felicia idag har blivit student med ett riktigt fint betyg. Grattis på henne och på de båda gudbarna som gått ut grundskolan! Skolavslutning är sommarbörjan (men det hade inte vädret förstått idag så gräsligt vått, kallt och blåsigt som det har varit)!