När man inte tillhör de årgångar som fick ett körkort som berättigar till att köra såväl bil som motorcykel måste man gå i skola och skaffa sig ett motorcykelkörkort. I den utbildningen ingår det att man ska kunna hantera en motorcykel på rätt sätt. Man ska kunna köra långsamt, bromsa snabbt, köra slalom och köra runt i en minimal cirkel. Det här gjorde jag för några år sedan. Idag ordnade vår motorcykelklubb Archipelago Riders en övningsdag för att borsta rosten av körkunskaperna. En del av gänget hörde till gruppen som aldrig gjort övningarna och en del har tagit mc-kort och redan tidigare övat på uppgifterna. Oberoende av tidigare körning var uppgifterna lika svåra eller lika lätta för alla. Det var riktigt roligt att kunna pröva sina hanteringskunskaper och fräscha upp minnet efter vintern. Det är många saker att tänka på i trafiken! Det var ju så strålande vackert väder och varmt så vi ville alla ut på vägen och köra av oss lite efter övningarna så de flesta av oss åkte iväg till Auranlaakso för att äta. Efter en stunds samvaro över middagen åkte vi hemåt igen. Åter en trevlig dag med gänget och nästa happening är Motoristikirkko i Lundo den 12 maj.