Igår kväll körde jag hem från Pargas och det var alldeles underbart klart väder med stjärnor och en liten månskära som lyste otroligt klart. Norrsken lär det också ha varit men det missade jag. (Laura bloggar om norrskenet här) När jag körde hade jag månen framför mig hela vägen och et fick mig att tänka på saker jag hört och lärt mig om månen.

För att hålla reda på om månen är på kommande eller avtagande kan man tänka på att om månen ser ut som ett komma-tecken så är den på kommande. Igår kväll såg månen verkligen ut som ett komma så snart har vi fullmåne igen.

När du ser på månen och det är fullmåne så är det fullmåne överallt på jorden. Oberoende om du är i Australien, Canada, Sydafrika eller Finland så är månen i samma läge i sin cykel. Jag hade inte tänkt så mycket på saken men hade någon frågat hade jag nog inte tänkt mig att det är så.

Jag är fascinerad av månen. Fullmånen i augusti brukar månen vara stor och röd och jag älskar att sitta och se på månen. På vintern när natten är klar och stjärnorna gnistrar brukar jag önska att jag hade glastak och kunde ligga i sängen och se på stjärnhimlen och på månen. Rymden är nog fantastisk.