Jag bara måste få skryta lite! smiley

Idag överraskade jag gubben med att veta nånting om datorer som han inte visste. Gubben har hållit på med datorer sen ca 1984 (på den tiden då datorer inte såg ut som datorer) och det han inte vet om datorer behöver man just inte veta. MEN ibland, väldigt sällan men ibland, råkar han ut för något han inte stött på tidigare och det brukar stavas kris, panik, eller apuva… Då beklagar han sig vanligtvis med stora bokstäver och får det att låta som världen håller på att gå under och jag kommer rusande för att om inte lösa problemet så i alla fall säga, voj voj, stackars liten och ge honom en liten puss.

Idag var inte problemet av världens-undergång-storlek men ändå ett problem. Eftersom Google ändrar nån policy den 1 mars är det rekommenderat att man nollställer nånting (jag lyssnade inte såååå detaljerat) och när gubben ska göra det kommer han på att han inte vet användarnamn och lösenord till en sida på nätet. Hups! Han har nämligen (precis som lata jag) använt sig av automatinloggning och glömt den viktiga informationen. Hur ska han få reda på den??

Ha, bus-enkelt! svarar jag. smiley
Om man använder Firefox (som vi gör) så går man till Verktyg -> Inställningar -> Säkerhet -> Sparade lösenord. Väljer ‘Visa lösenord’ och så kollar man efter adressen till sidan där man vill veta användarnamn och lösenord. Ta-Daa! Färdigt!Oj, det där visste jag inte säger gubben.
Lite coolt tycker jag. En så liten enkel grej som jag visste! Så ibland är jag dataguru jag också. smiley