När du åker nånstans, när sätter du på turistglasögonen?Jag menar inga riktiga glasögon utan sättet att se, se allt runt omkring dig med förundrarn som om du såg det för första gången.

I morse drog jag iväg på en liten trip till Vasa över helgen. Jag har inte varit i Vasa just alls och aldrig som vuxen så det ska bli riktigt roligt att se lite mera av Finland. Jag märkte redan i bilen på vägen mot Åbo att jag kopplat på “turist-mode”. Jag tittade mig omkring som om jag aldrig åkt längs Skärgårdsvägen förut. Det ÄR vackert! Snöiga träd och vita fält i det blå gryningsljuset. Det öppna havet med de isiga stenarna vid stranden. Jag är lyckligt lottad som får bo i ett så fint landskap.

Nu sitter jag på tåget med datorn framför mig och njuter av landskapen som susar förbi. Det är tyst i kupén, ett par läser tidningar och byter med varann, en yuppie sitter och kisar framför sin dator (jag tror han skulle behöva glasögon), en tjej lyssnar på musik i hörlurar och tåget skumpar lite och gnisslar i ett. Det är riktigt trevligt. Om ett par timmar är det byte i Tammerfors och sen byte i Seinäjoki innan jag på eftermiddagen är framme i Vasa.

Vad ska jag då göra i Vasa? Jo, jag ska delta i Kyrkodagarna! Det ska bli riktigt roligt att få vara med och att få träffa likasinnade från hela stiftet. Jag vet inte riktigt vad som väntar men det gör inget, det blir nog bra hur det än blir!