Vi värmer vårt hus uteslutande genom att elda (panna med vattentank + kakelugn & vedspis) och vi har varit lite lata på att lägga ihop ved åt oss. Nu när det stormade så rysligt på annandagen föll det nästan 10 träd på vår tomt. Vi behövde inte ta beslut om vilka träd vi skulle fälla, de föll av sig själv. Ett par träd föll inte helt utan stod och stödde sig på sin granne. De träden vill jag inte fälla själv utan bad min bror komma och hjälpa oss. Ja, alltså, hos oss är det jag som går ut med motorsågen och gubben får ta kvistjärnet (vesurin). De träd som hade fallit helt och hållet hade jag tagit hand om tidigare men nu kom brorsan med traktor, vagn och motorsåg. Han fällde de lutande träden och några andra som fick åka med av bara farten. Sen körde han omkring med traktorn och vagnen och plockade upp stockarna. Det blev en nätt hög med stock som väntar på att bli kapade och klabbade. Jag är så innerligen glad att ha en så snäll bror, för det var många timmars slit som han besparade oss med sin traktor! Tänk att tvingas ta hand om alla dessa träd med motorsåg och skottkära! Oländlig terräng som det är för en skottkärra i skogen hade vi fått kånkka och bära alltihop! Jag får träningsvärk av bara tanken! Nu har vi en del kvistar som ligger kvar i skogen men de får vi lägga ihop i högar så hämtar brorsan dem med traktorn sen. Lyxigt värre!