Idag var en annorlunda arbetsdag. Vi, de flesta anställda vid Pargas kyrkliga samfällighet, Väståbolands svenska församling och Länsi-Turunmaan suomalainen seurakunta, stuvade in oss i en buss och drog österut. På programmet stod ett besök på Nationalmuseet, ett besök i det nya Musikhuset och däremellan lunch.
Jag har faktiskt ganska länge tänkt på att jag borde ta mig till Nationalmuseet eftersom där finns så många av våra kyrkors gamla skatter och nu behövde jag inte fundera mera. Det var ett verkligt intressant besök som nog gärna kan göras om med ännu bättre tid.[Bilden lånad från Nationalmuseets webbsida och föreställer Erik von der Lindes begravningsvapen från år 1666, kopia finns i Pargas kyrka]

Lunchen var ingen höjdare. Den tänker jag inte orda mera om för det var den inte värd.

Musikhuset. I mitt tycke rätt oanseenlig på utsidan men wow vilken insida! Vilka häftiga lösningar! Vilken akustik! Jag vill definitivt besöka en symfonikonsert där! Konstverket som hänger i taket är ganska häftigt det också!

Jag återkommer med flera bilder!