Rubriken börjar bli lite enahanda, men den beskriver ju vad jag skriver om så låt gå.

Idag var jag på jobb, en lugn dag utan arbetskamrater. En lördag utan förrättningar är jätteovanlig men det var välkommet. Vi har nämligen en liten ytrenovering pågång i ett rum och jag fick jobba ostört med att tvätta väggar och måla tak. Att måla tak var inte lätt! Inte för att det var högt till taket och oergonomiskt men färgen var matt och i princip målade jag vitt på vitt så jag såg ju inte var jag redan målat! När jag trodde mig vara färdig och hade tvättat av redskapen hade färgen torkat så pass att jag såg att jag nog missat ett par mindre fläckar. Nå, jag målar ett varv till så blir det nog bra. Sen blir det att ta i tu med väggarna och det är lite spännande att se hur färgerna ter sig på väggarna. Att bara se färgen på ett litet kort är inte det samma som att se en hel vägg i den färgen. Även om det inte är några häfigt granna färger så hoppas jag att det blir så bra som jag tänkte mig i affären…

Innan jag började fb-fastan annonserade jag ut att min bil är till salu på fb och en vän sade sig vara intresserad. Idag var jag på besök till henne och visade bilen. Hennes man kyttade, lurade, tittade, såg, och inspekterade. En liten provtur och en titt under motorhuven. Beslutet är inte taget men jag håller tummarna för att hon (och hennes man) vill köpa bilen. Hon ville sova på saken och det är ju klokt. Så nu väntar jag med spänning på hennes svar för om hon svarar att hon tar bilen betyder det att jag kan köpa mig en ny bil. Jag har en liten tid redan följt med utbudet på nätsidorna för begagnade bilar och jag har hittat en som jag vill ha. Nu hoppas jag bara att ingen annan köper den innan jag hinner köpa den!

Fjärde dagen utan fb. Igår kväll när jag tittade på The Voice of Finland saknade jag vännen L:s kisastudio på fb. Idag har jag egentligen inte hunnit sakna fb. Men det intressanta är att två vänner redan hunnit säga att de inte “kan” vara utan fb. De menar att de har så många kontakter som sker enbart via fb att det skulle vara verkligt problematiskt att vara utan fb i flera veckor. Det här börjar låta som att “du finns inte om du inte finns på fb”. Lite skärmmande.

Jag tror jag ska göra ett litet, litet undantag i min fasta i morgon och gå in på fb och meddela mina vänner att de kan läsa min blogg (och kommentera den). Det är inte ens ett riktigt brott mot “reglerna” för fasta eftersom man inte fastar på söndagarna.

På återseende!
Janette