Jag har en liten åker. På min lilla åker har jag sedan länge planerat en örtträdgård i fina geometriska former. Men, jorden är så hård att jag inte kommit mig så långt i projektet. Så, nu fick jag plötsligt inspiration och frågade brorsan om jag kunde få låna hans grävmaskin för att flytta undan jorden från min 8×8 meters ruta som ska bli örtträdgården. (Han e nog bra snäll brorsan när han låter mig leka med hans arbetsredskap!!)Igår hämtade jag grävmaskinen och började lite försiktigt gräva. Idag vaknade jag tidigt och fortsatte. Jag är jätteglad att jag fick låna grävmaskinen för lerjorden var ställvis som cement och det blev en rejäl hög jord som jag flyttade undan! Aldrig i livet att jag skulle ha gjort det med spade och skottkärra.Nu när rutan är tömd på jord kan jag börja snickra det geometriska mönstret. Ritningen är klar och modellbitarna för allt virke är klara sen förr så det är bara att skaffa hem virke och börja snickra.En vacker dag kommer det att bli riktigt fint. Tror jag…

När jag satt där och grävde kom jag plötsligt att tänka “varför skulle bara pojkarna få “leka” med grävmaskinen när det är så roligt?” Och nej, det är inte bara pojkarna som får leka! Jag får oxå. smiley