Jag har tidigare skrivit i Svängrums blogg, gubben och jag har en blogg för våra vänner, så öppnade jag en egen blogg och idag har jag skrivit första inlägget i Kyrkpressens specialblogg inför det stundande stiftsfullmäktigevalet. Det är bloggomani just nu!

Ifall att det har gått någon förbi så är jag uppställd i valet för stiftsfullmäktige. Då kommer väl följdfrågan – vad är stiftsfullmäktige? Enligt Borgå stifts webbplats är svaret: Stiftsfullmäktige är ett organ som deltar i
stiftets administration. Till stiftsfullmäktiges huvudsakliga uppgifter
hör att godkänna stiftets verksamhets- och ekonomiplan samt dess budget. Stiftsfullmäktige leder tillsammans med biskopen och domkapitlet verksamheten i stiftet. I frågor som rör verksamhet och ekonomi är stiftsfullmäktige det högsta beslutsfattande organet.

Så nu försöker jag bli invald i stiftets högsta beslutsfattande organ. Lite knäpp måste jag nog vara… Men, det behövs väl knäppa personer också. Jag tycker ju att det är intressant med kyrka, stift och församling och jag tycker det är intressant att träffa alla dessa människor från stiftets alla håll och kanter. Till på köpet tycker jag att det är skoj att resa kring i svenskfinland, och nåja, i Finland och resten av världen med för den delen.

Nu ska jag ändå koncentrera mig på att fortsätta blogga. Hitta på nya saker att skriva om och fota så att det sku bli lite bilder här på bloggen att pigga upp dig med!